main logo
400

SUA va continua să ofere asistență pentru instruirea vameșilor din Moldova

Serviciul Vamal beneficiază de un nou proiect de asistenţă metodologică, sprijinit de Guvernul SUA prin intermediul Programului Control al Exporturilor şi Securitatea Frontierei (EXBS).

SUA va oferi asistență pentru instruirea vameșilor din MoldovaFoto: stiri.md

Asistenţa acordată, de această dată, constă în instruirea ofiţerilor echipelor mobile ale Vămii, transmite Știri.md cu referire la Infotag.

Timp de o săptămână, aceştia vor fi instruiţi de experţi străini să depisteze şi să urmărească urmele lăsate de presupuşi contrabandişti. 

În ajun, consilierului Programului EXBS pentru Moldova şi Armenia, Robert Pazos, s-a întâlnit cu directorul Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, pentru a discuta oportunităţile de extinder e a cooperării instituite. La întrevedere au participat şi reprezentanţii Agenţiei Navale, în condiţiile în care este examinată o eventuală asistenţă din partea Programului şi pentru eficientizarea controlului containerelor, inclusiv al celor transportate pe cale maritimă. 

Părţile au agreat necesitatea eficientizării mecanismului de monitorizare şi control al acestui tip de operaţiuni, precum şi intensificarea cooperării cu celelalte autorităţi portuare. 

Vitalie Vrabie le-a mulţumit reprezentanţilor EXBS pentru asistenţa acordată pe parcursul întregii perioade de colaborare, care a inclus atât donaţii de echipamente tehnice, cât şi instruiri tematice în ţară şi peste hotare. 

La 8 mai curent, punctele vamale "Giurgiuleşti", "Cahul" şi "Leuşeni" au fost dotate cu scannere de ultimă generaţie, prevăzute pentru controlul bagajelor pasagerilor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării