main logo
872

SUA refuză să elimine taxa la importul de armătură din Moldova

Washingtonul a refuzat să elimine taxa la importul de produse metalice din Moldova, Ucraina şi din mai multe ţări europene.

SUA refuză să elimine taxa la importul de armătură din Moldova

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la mass-media străină, în urma celei de-a treia revizuiri pe cinci ani, Comisia pentru Comerţ Internaţional (US ITC) a menţinut taxele antidumping la importul de armătură din Belarus, China, Indonezia, Letonia, Moldova, Polonia şi Ucraina, transmite Știri.md.

Decizia este motivată de faptul că "anularea taxelor actuale poate duce la prejudicii materiale repetate în viitorul apropiat". 

De aceea, taxele la importul de armătură rămân în vigoare. 

În special, nivelul taxelor antidumping la armătură, stabilite de Ministerul Comerţului al SUA, este de 114,53% pentru Belarus, 133% pentru China, 41,69% pentru Ucraina şi 17,21% pentru Letonia. 

În acelaşi timp, cea mai mare taxă rămâne pentru Moldova - 232,86%.

Cea de-a treia revizuire a taxelor antidumping la armătura din Belarus, China, Indonezia, Letonia, Moldova, Polonia şi Ucraina a început în iunie 2018. 

Acestea au fost introduse pentru prima dată în 2001, apoi au fost prelungite în 2007 şi în 2013.

Cel mai mare producător de laminate metalice, inclusiv armătură, în Moldova este Uzina Metalurgică Moldovenească, amplasată la Rîbniţa, aflată sub controlul autoproclamatei RMN. 

De asemenea, uzina este unul dintre principalii contribuabili ai Transnistriei şi asigură aproximativ 40% din exporturile sale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării