main logo
511

SUA ar putea extinde lista produselor din Moldova importate fără taxe

SUA ar putea extinde lista produselor moldoveneşti ce cad sub incidenţa Sistemului Generalizat de Preferinţe, care presupune importuri în SUA fără taxe.

SUA ar putea extinde lista produselor din Moldova importate fără taxe

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului, această solicitare a fost lansată de membrii delegaţiei guvernamentale a Moldovei la încheierea celei de-a treia reuniuni a Comitetului mixt moldo-american de cooperare comercial-economică, care s-a desfăşurat la Washington.

Propunerea a fost făcută reieşind din potenţialul de export şi posibilităţile Moldovei de întrunire a cererii pieţei americane, transmite Știri.md.

În cadrul reuniunii, un accent important a fost pus pe cooperarea în domeniul agricol şi dezvoltarea oportunităţilor de export în acest domeniu. 

Printre proiectele de cooperare dintre Moldova şi SUA au fost enumerate cele în domeniul procesării produselor, mediu şi ecologie, irigare, medicina veterinară şi nu în ultimul rând cooperarea bilaterală în sectorul vitivinicol.

Sistemului Generalizat de Preferinţe reprezintă un mecanism comercial care acordă acces preferenţial ţărilor în curs de dezvoltare prin intermediul unor tarife reduse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării