main logo
2432

Sturza, despre atacurile asupra TV8: Îmi pare rău de ceva

Fostul prim-ministru Ion Sturza vine cu un comentariu privind situația creată în jurul canalului de televiziune TV8 și spune că îi pare rău de un singur lucru, și anume de "exorcismul și batjocura la care este supusă Mariana Rață".

Sturza, despre atacurile asupra TV8: Îmi pare rău de cevaFoto: zdg.md

Despre asta ex-premierul a scris pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md.

"Trebuie să vă mărturisesc că ea a fost singura care a încercat să-i țină piept Nataliei Morari. S-a impus în politica redacțională, a discutat cu donatorii, a cerut explicații și a făcut... investigații la adresa fostei colege. 

Investigații tulburătoare cărora Mariana nu le-a dat curs. De ce? Din naivitate. Din dorința de a păstra televiziunea și a rezolva totul pe „cale pașnică”. 

E ciudat faptul că o persoană care face investigații de o așa anvergură are și instincte omenești de compasiune, implicare, regrete. Regrete de care astăzi se folosesc foarte mulți. Într-un fel, Mariana este ultima redută a postului și viitorului TV8. 

Dacă mai există acel viitor, el nu poate fi fără Mariana. Cum nu poate avea viitor Moldova fără de o mână de oameni curajoși din presă și societatea civilă, care astăzi sub privirile noastre (și a autorităților) nepăsătoare sunt devorați de niște escroci și aventurieri după care plânge pușcăria.

Acestea fiind spuse, îmi iau un an sabatic de comentarii „politice”. Altfel, încep și eu să aiuresc. Abia îl anihilezi pe un michiduță că apar alții zece în locul lui!", a scris Sturza.

Reamintim că Veaceslav Platon anunță că o dă în judecată pe jurnalista și cofondatoarea TV8, Mariana Rață, pentru lezarea onoarei și demnității.

Mai mult, el susține că jurnalista ar fi un agent al Serviciului de Informații și Securitate (SIS).

Știri.md amintește că Natalia Morari a dezvăluit că tatăl micuțului Rem este controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, care în această perioadă este dat în căutare internațională și s-ar afla în capitala Marii Britanii.

Natalia a mai venit cu încă două postări pe pagina sa de Facebook.

Într-una ea și-a cerut scuze de la telespectatori, iar în alta ea a declarat că se simte foarte vinovată față de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, și îndeamnă la respectarea prezumției de nevinovăție față de tatăl copilului său, Veaceslav Platon.

Câteva ONG-uri de media şi-au declarat îngrijorarea și regretul cu privire la anunțul jurnalistei, în condițiile în care acesta poate prejudicia grav imaginea postului de televiziune la care a activat, dar și a breslei jurnalistice în general.

Platon a declarat canalului de Telegram Mamaliga și Tokana: „E treaba a doi oameni maturi și liberi. Nu considerăm copilul o parte a unui plan. Îi doresc multă fericire lui Rem”. Tot pe acest subiect, Platon a venit cu prima reacție pe pagina sa de Facebook.

Platon a publicat pe 27 iulie pe o rețea de socializare o fotografie în care se poate vedea un bebeluș ce seamănă foarte mult cu fiul Nataliei Morari, pe nume Rem.

Ulterior, administratorul paginii lui Platon a venit cu un mesaj.

La începutul lunii mai, Natalia Morari spunea că Rem a avut un tată-donator.

La 12 aprilie, Natalia a devenit mămică pentru prima dată. Aceasta a născut un băiețel perfect sănătos.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării