main logo
429

Studiu: Părinții noștri au vieți sociale mai active decât noi

Cercetările publicate anul trecut au descoperit că sănătatea noastră fizică și mentală sunt într-o legătură de interdependență.

Studiu: Părinții noștri au vieți sociale mai active decât noiFoto: diez.md

Prin urmare tristețea profundă, depresia sau singurătatea afectează organismul nostru la fel ca și fumarea unui pachet de țigări pe zi, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

În ciuda faptului că suntem în permanență conectați unul cu celălalt online, noile cercetări de la YouGov au descoperit că milenialii sunt de fapt cea mai singură generație. 

Pentru realizarea studiului de cercetare s-a vorbit cu peste 1.200 de adulți în vârstă de 18 ani și mai mult din SUA. 30 la sută dintre milenialii chestionați au spus că s-au simțit întotdeauna sau adesea singuri, comparativ cu doar 15 la sută dintre boomeri și 20 la sută din Generația X. Practic, părinții noștri au vieți sociale mai active decât noi.

Un sfert dintre mileniali spun că nu au cunoștințe, 22 la sută spun că nu au prieteni apropiați, iar 30 la sută nu au cei mai buni prieteni. Cercetarea a aprofundat și raționamentul din această situație – respondenții au vorbit despre dificultățile cu care se confruntă în a-și face prieteni, care au variat de la timiditate la lipsa de hobby-uri și interese care pot facilita relațiile de prietenie. Peste un sfert (27 la sută) au spus chiar că „nu aveau nevoie de prieteni”.

În timp ce rețelele de socializare ne-au conectat mai mult decât oricând, profilurile pe care le creăm pentru noi pe Instagram și Facebook ascund faptul că suntem mai singuri decât ar sugera selfie-urile noastre. 

YouGov nu a identificat factorul determinant pentru epidemia de singurătate milenară, dar a identificat o legătură cu social media, citând un studiu al Universității din Pennsylvania care a găsit o legătură între utilizarea social media și scăderea bunăstării, marcată de nivelurile crescute de depresie și singurătate. Legătura dintre Instagram și sănătatea mintală precară a fost deosebit de bine documentată, atât de mult încât aplicația testează acum pasul dramatic de a elimina like-urile, în încercarea de a eradica natura de partajare, competitivă.

Aproape jumătate dintre milenialii sondați de YouGov au declarat că și-au făcut un prieten la serviciu în ultimele șase luni, 76% dintre ei spunând că au reușit să-și facă cel puțin un prieten prin muncă sau în comunitatea locală, scrie i-d.vice.

Și mulți dintre noi reușim să menținem legăturile cu prietenii din copilăria noastră. Șase dintre 10 americani chestionați au spus că sunt încă prieteni cu cel puțin un coleg de la școală, iar 34 la sută sunt încă prieteni cu oamenii pe care i-au cunoscut la facultate. 

Dar chiar și așa, vestea este deprimantă. Dacă există un lucru bun pe care ar trebui să-l desprindem din cercetare, este să ne deconectăm de la rețelele de socializare și să ne petrecem mai mult timp în realitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării