main logo
1289

Studiu: Câți moldoveni sunt siguri că nu se vor infecta cu noul virus

Majoritatea intervievaților din R. Moldova susțin că probabilitatea că se vor infecta cu noul Coronavirus este foarte mică.

Studiu: Câți moldoveni sunt siguri că nu se vor infecta cu noul virusFoto: pexels.com

Datele au fost prezentate în cadrul Barometrului Opiniei Publice (BOP) realizat de Institutul de Politici Publice, transmite Știri.md.

Astfel, circa 60% din respondenți consideră că nu au nicio șansă sau au probabilitatea foarte mică de a se infecta cu COVID-19.

De partea cealaltă, circa 32% dintre intervievați cred că exista șansa de infectare, 20,4% susțin că e probabil și 11,8% - foarte probabil.

La moment, din totalul respondenților angajați, 73,9% muncesc direct la locul de muncă, 16,3 % mai lucrează și de acasă și doar 9,8% au revenit la locul de muncă.

Totodată, circa 21% dintre respondenți angajați la momentul realizării studiului au menționat că există riscul ca în viitorul apropiat să-și piardă locul de muncă.

Sondajul a fost efectuat telefonic, în perioada 13-23 iunie, pe un eșantion de 1.200 de persoane. Marja de eroare anunțată de autorii studiului e de ±3%.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării