main logo
1210

Studioul de animație Simpals Studio a devenit membru al Moldova IT Park

Cunoscutul studiou de animație din Moldova, Simpals Studio, a devenit membru al primului parc virtual din Moldova în domeniul tehnologiilor informaționale - Moldova IT Park.

Studioul de animație Simpals Studio, membru al Moldova IT Park

Această oportunitate a apărut după modificarea Legii privind parcurile de informare și tehnologie nr. 77/2016, aprobată de Parlamentul Republicii Moldova în 2016.

Conform modificărilor, în cadrul parcului IT își pot desfășura activitățile companiile care oferă servicii în domeniul animației. 

De asemenea, schimbările au afectat companiile care creează efecte video, precum și companiile care oferă servicii de design specializat bazate pe utilizarea echipamentelor de calcul de înaltă performanță.

Până în prezent, Simpals Studio este un studio de animație avansat și lucrează la proiecte care folosesc tehnologii moderne. 

În special, echipa studioului Simpals pregătește un film animat "Aripi" utilizând tehnologia realității virtuale (VR). 

Pe 12 aprilie, Simpals Studio a lansat un teaser de desene animate unice pentru Moldova.

Foarte multă lume cunoaște producția studioului, mai cu seamă cele cinci filme animate de scurtă durată, care au câștigat o popularitate deosebită, cele mai populare fiind Death Fails, Dji. Death Sails, Santa & Dji

Fiecare dintre ele a adunat peste un milion de vizualizări pe YouTube. Mai mult, studioul a participat la peste 100 de festivaluri internaționale de film, câștigând peste 70 de premii.

Potrivit lui Dmitri Voloșin, directorul Simpals Studio, includerea studioului în parcul IT reprezintă faptul că industriile creative devin industrii care combină nu numai partea creativă, ci și o bază tehnologică serioasă care se dezvoltă zilnic. Fără participarea tehnologiei, industriile creative nu ar putea oferi produse în măsura în care le vedem pe piață.

Obiectivele principale care au fost urmărite în crearea Moldova IT Park  sunt creșterea competitivității întreprinderilor din domeniul tehnologiei informației, ajutarea întreprinderilor mici și mijlocii în domeniul tehnologiei informației, atragerea investițiilor locale și străine, dezvoltarea cercetării, inovării și producției în domeniul tehnologiei informației, atragerea personalului calificat, precum și crearea a noi locuri de muncă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării