main logo
816

Studii.md și Bunicii Grijulii vor lucra asupra securității elevilor

Marți, 23 octombrie, a avut loc o reuniune de lucru dintre șeful adjunct al Inspectoratului General al Poliției al MAI din RM (IGP) - Gheorghe Cavcaliuc, reprezentanții proiectului social “Bunicii Grijulii”, precum și directorul companiei Simpals, Roman Știrbu.

Studii.md și Bunicii Grijulii vor lucra asupra securității elevilor

La întrevedere au participat și managerii proiectului Studii.md, Andrei Matcovschi și Alexandra Granici.

În cadrul întrunirii s-au discutat probleme ce țin de siguranța elevilor și liceenilor în instituțiile de învățământ, dar și proiecte din domeniul monitorizării și controlului deplasării elevilor.

Managerii proiectului Studii.md au înaintat o ofertă de parteneriat în privința dezvoltării unui sistem de securitate: 

“Ne asumăm sarcina de a scrie software-ul, care va ține evidența mișcării elevilor. Fiecare elev va primi un cip special, care va permite părinților să știe, când copilul lor a ajuns la școală și când s-a pornit spre casă”. Potrivit reprezentanților companiei Simpals, părinții vor primi mesaje prin telefon referitor la mișcarea elevilor și liceenilor.

Victoria Anton și Galina Cotorobai, reprezentantele proiectului “Bunicii Grijulii”, au susținut inițiativa și au remarcat faptul, că voluntarii activiști, care participă la campanie, vor fi responsabili de siguranța elevilor pe trecerile de pietoni, situate în apropierea școlilor din capitală.


Șeful adjunct al IGP al MAI din RM - Gheorghe Cavcaliuc, a recunoscut faptul că, recent, problema securității elevilor a devenit deosebit de importantă. În acest sens, d-lui a subliniat că Inspectoratul General își oferă asistența în implementarea măsurilor de siguranță a elevilor.

Reamintim că Studii.md este un proiect al companiei Simpals, care va înlocui catalogul și agenda tradiționale. Platforma electronică eficientă o vor putea utiliza atât elevii și părinții acestora, cât și profesorii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării