main logo
959

Studenții vor putea obține gratuit abonamente la Biblioteca Națională

Biblioteca Națională a Republicii Moldova oferă posibilitatea obținerii permisului de cititor gratis. Oferta este disponibilă în perioada 30 august-30 septembrie și face parte din cadrul Programului Național LECTURACENTRAL.

Studenții vor putea obține gratuit abonamente la Biblioteca Națională

Primul beneficiar al acestei oferte a fost Traian Troenco, un tânăr originar din satul Sireț, în prezent student în Marea Britanie. Persoanele interesate se pot beneficia de ofertă la adresa: strada 31 August 1989 78A, transmite Știri.md cu referire la Diez.md.

Biblioteca Națională a Republicii Moldova cu sediul în municipiul Chișinău este principala bibliotecă a statului care răspunde de conservarea, valorificarea și salvgardarea moștenirii culturale scrise. Biblioteca funcționează în conformitate cu principiile directoare UNESCO referitoare la acest tip de biblioteci și este parte componentă a Bibliotecii Digitale Europene.

Biografia Bibliotecii Naționale începe la 22 august 1832, dată la care a avut loc inaugurarea Bibliotecii Publice Guberniale a Basarabiei. În prezent, Biblioteca Națională este una dintre obiectivele de valoare deosebită ale patrimoniului național și prezintă tezaurul moștenirii culturale scrise și imprimate a Republicii Moldova.

Biblioteca asigură accesul publicului larg la colecțiile sale în scop de cercetare, studiu și/sau informare. Biblioteca este accesibilă tuturor cetățenilor care au atins vârsta de 14 ani.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării