588
0
Studenții UTM și elevii unui liceu renunță la carnețelele de note
588
0

Administrația Universității Tehnice din Moldova și cea a Liceului Mircea Eliade din capitală anunță că, de acum înainte, instituțiile renunță la carnețelele pentru note, agenda elevului și chiar registre.

Foto: diez.md

Astfel, studenții și elevii își vor putea verifica reușitele online, datorită unei baze de date, transmite Știri.md cu referire la Zugo.md.

Cei de la liceu au testat metoda anul trecut, iar – pentru că au obținut un rezultat pozitiv – au decis ca anul acesta să pună inițiativa în aplicare. Astfel, elevii cât și părinții acestora pot accesa non stop platforma online studii.md printr-o parolă personalizată.

„În calitate de pedagog pot să transfer notele copilului în orice moment al zile din cele 24 de ore, dacă nu am reuşit la liceu. Este o platformă în care se face notarea copiilor, se pot scrie temele predate în clasă, temele copiilor pentru acasă”, spune un profesor.

Și administraţia UTM a făcut același pas, dând studențiilor șansa de a-și verifica toate informațiile pe o platformă online. Mai mult, cei care nu au acces la internet, în toate blocurile de studii urmează a fi amplasate terminale, acolo unde studentul poate accesa pagina utm.md, iar pentru a se loga – va utiliza o parolă personalizată.

„Are acces la situaţia academică, la orarul de studii, la ştiri, la informaţii personale despre el, pe care o poate corecta pe cea pe care a dat-o în admitere, cea care ţine de date cu caracter personal, inclusiv poate să le verifice şi să mai adauge, să spună că numărul de telefon s-a schimbat şi este necesar de unul nou”, a susținut prorectorul Universitaţii Tehnice din Moldova, Dinu Ţurcanu.

Atât elevii de la liceu, cât și studenții universității s-au arătat încântați de schimbare, menționând că este o metodă accesibilă.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter