main logo
803

Studenții UTM, instruiți în domeniul securității cibernetice

Moldova va instrui specialiști în domeniul securității cibernetice. Universitatea Tehnică urmează să asigure programele de studiu și perfecționare. Proiectul de lege în acest sens a fost aprobat de Guvernul Moldovei. Conform Ministerului Digitalizării, prevederile sunt necesare pentru a face față amenințărilor cibernetice, în contextul creșterii economiei digitale și a serviciilor online.

Studenții UTM, instruiți în domeniul securității cibernetice

Universitatea Tehnică a Moldovei va asigura programele de instruire, perfecționare, exerciții de antrenament în domeniul securității cibernetice, programele de cercetare și inovare în domeniul securității cibernetice, ghidurile de securitate și bunele practici, stabilirea parteneriatelor cu organizațiile de profil, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md. 

„Securitatea cibernetică este o prioritate-cheie în era digitală, iar pregătirea forței de muncă pentru provocările digitale ale viitorului este necesară pentru a contracara amenințările cibernetice ale Republicii Moldova. Pentru a proteja rețelele și sistemele de informații, este esențial să avem angajați bine pregătiți în domeniul securității cibernetice în cadrul autorităților publice”, a declarat ministrul Economiei și Digitalizării, Dumitru Alaiba.

Inițiativa privind dezvoltarea profesională în securitatea cibernetică a fost elaborată cu sprijinul tehnic și consultativ al proiectului „Tehnologiile Viitorului”, finanțat de USAID, Ambasada Suediei și UK Aid.

Spune-ne opinia ta

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării