main logo
603

Studenţii din 11 colegii şi şcoli profesionale s-au întrecut la gătit

Au demonstrat că tehnicile din bucătărie necesită dăruire şi artă. Mai mulţi elevi de la şcolile profesionale şi colegiile din ţară s-au întrecut astăzi la gătit.

Studenţii din 11 colegii şi şcoli profesionale s-au întrecut la gătit

Participanţii şi-au etalat măiestria şi abilităţile culinare la Campionatului Gastronomic pentru Juniori. Elevii au trecut mai multe probe, iar juriul i-a apreciat la justa valoare, transmite Știri.md cu referire la TRM.

În holul Școlii profesionale nr.2 din Chişinău elevii au inaugurat o expoziţie de bucate tradiţionale moldoveneşti. „Prezentăm aici toate bucatele tradiţionale moldoveneşti. Acest concurs ne oferă posibilitatea să ne dezvoltăm profesional. Produse tradiţionale care se prepară la nunţi, cumătrii”, au menționat participanți.

Cea mai provocatoare probă pentru elevi a fost Cutia Magică, care conţinea câteva produse în baza cărora tinerii au trebuit să elaboreze un meniu şi să pregătească bucatele. „Avem aici fileu, care este un preparat de bază, ciocolată, unt, frişcă, care merge la desert şi macroul care merge la gustare. Meniul - gustarea din rulouri de peşte, umplute cu ciuperci şi caşcaval cu garnitură de legume coapte. Noi neştiind ce se află în cutie trebuie aproximativ să ne gândim la un meniu. Facem meniul şi trebuie să-l prezentăm juriului”, au specificat participanții.

Competiţia a fost organizată între elevii din 11 şcoli profesionale şi colegii din ţară. „Este organizată pentru susţinerea şi promovarea meseriilor bucătar, brutar, cofetar, care sunt cele mai apreciate la noi în ţară şi nu numai. Vrem să valorificăm cultura gastronomică, bucătăria noastră naţională, care este renumită în toată lumea”, a declarat directorul adjunct al Școlii profesionale nr.2, Coralia Bubcic

Membrii juriului spun că participanţii au dat dovadă de o pregătire la nivel înalt. „Ţinem cont de mai multe criterii, cu siguranţă primul criteriu este impactul vizual, când se prezintă farfuria şi denumirea, vedem cum arată farfuria. După care trecem cu la gustare”, a spus membrul juriului, Franco Sanna.

„Sunt nişte meniuri îndrăzneţe pentru valorile pe care le au ei, asta deși nu sunt pregătiţi încă cu tehnica preparării produselor, dar meniurile au fost concepute şi gândite la un nivel mai înalt faţă de ce mă aşteptam”, a afirmat președintele juriului, Mate Andraș.

Campionatului Gastronomic pentru Juniori a ajuns în acest an la cea de-a treia ediţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării