main logo
707

Studenții ar putea începe cursurile mai târziu. Ce cred rectorii

Rectorii universităţilor din Capitală nu sunt foarte încântaţi de propunerea primarului interimar al Capitalei Ruslan Codreanu de a modifica orarul începerii cursurilor pentru studenţi.

Studenții ar putea începe cursurile mai târziu. Ce cred rectoriiStudenții ar putea începe cursurile mai târziu. Ce cred rectorii

Şefii instituţiilor de învăţământ cred că pentru a rezolva problema ambuteiajelor ar trebui, întâi de toate, îmbunătăţită infrastructura oraşului. Totuşi, rectorii au spus că vor analiza propunerea împreună cu studenţii şi vor lua o decizie, transmite Știri.md cu referire la Publika.md

Administrația universităților admite că soluția propusă de municipalitate are dreptul la existență. Totuşi, ea nu va schimba foarte mult situaţia. 

"Noi putem organiza un orar flexibil pentru ca unii să vină mai devreme, alții la ore mai târzii. Dar este o soluție temporară care poate fi luată în calcul. Alternativ ar fi dezvoltarea infrastructurii municipiului Chișinău pentru ca să putem asigura oamenii să ajungă la timpul potrivit la locul de muncă sau la locul de studii", a spus Grigore Belostecinic, rector ASEM.

"Trebuie de făcut o analiză și dacă întradevăr în urma acestei analize se atestă o scădere a fluxului în transportul public ar putea duce la micșorarea ambuteiajelor. Deși eu cred că un efect mai mare l-ar avea alte politici. Ar ajuta foarte mult o analiză a fluxului traficului în oraș", a spus Viorel Bostan, rector UTM.

Unii rectori afirmă că odată cu schimbarea orarului se va modifica şi întreaga activitate a instituțiilor, ceea ce nu este neapărat un lucru benefic. 

"Avem ore până la 14.40 în regimul actual de la 8. În momentul când schimbăm cu jumătate de oră venim după orele 15. Ori după masă vine ciclul doi masteratul. Îi transferi pe ei finisarea studiilor respective al ora 18, 19", a spus Nicolae Chicuş, rector al Universităţii Pedagogice de Stat "Ion Creangă".

Reprezentanții universităților au mai spus că vor realiza sondaje interne pentru a afla poziția studenților la aceste subiect.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării