main logo
463

Studenții admiși la Academia Forțelor Armate au început pregătirile pentru noul an

Vacanța de vară s-a și încheiat pentru tinerii care vor să devină militari.

Studenții admiși la Academia Forțelor Armate, pregătiți pentru noul an

Studenții admiși la Academia Forțelor Armate au început deja pregătirile pentru primul an de studii. De astăzi au pus mâna pe armă, au îmbrăcat ținută de soldat și încet-încet află cum e viața de militar, transmite Știri.md cu referire la protv.md.

Cum să tragi din armă, care sunt regulamentele militare, dar și instrucțiuni de front învață tinerii admiși în acest an la Academia Forțelor Armate. Alexandra Gherbașova își dorește să devină general. Ea spune că îi este destul de greu să se adapteze la regimul stabilit de Academie, dar e convinsă că va face față tuturor obstacolelor doar pentru a-și vedea visul împlinit. 

Alexandra Gherbașova, studentă: „Viața de la civil diferă tare față de cea de aici. Nu ai timp pentru tine. Trebuie să te dedici pentru patrie. Pentru mine a fost foarte greu să renunț la machiaj”. 

Vladislav Cazacov spune că și-a dorit de mic să ajungă militar. Nu mai doarme până târziu, are mai puțin timp liber și a schimbat blugii pe ținută militară, dar e mândru de ceea ce face.

Vladislav Cazacov, student: „Ești disciplinat, întotdeauna sub un control, ești fericit că ai ajuns aici”.

Dacă baieților le este mai ușor să mânuiască o armă sau să alerge în fiecare dimineață câte 3 km, fetele au recunoscut că asta nu e deloc simplu. 

„Pentru mine aceasta este și greu și ușor. Cel mai greu este lucrarea cu arma”.

„E ușor, dacă te antrenezi mult”.

„Nu, deloc. Dacă te antrenezi, deja e mai bine de fiecare dată”.

Elena Suvac, reporter PRO TV: „Primul lucru pe care trebuie să îl cunoști dacă ai hotărât să devii student militar, este să montezi o armă. După mai multe etape efectuate arma este gata de tragere”. 

Totuși studenții militari au și obligații pe care trebuie să le respecte chiar și atunci când nu se află pe teritoriul Academiei.

Vasile Țapu, comandant: „În afara Academiei, trebuie să respecte populația civilă, să aibă un comportament adecvat în locurile publice și să nu le permită altor persoane sa înjosească populația civilă”. 

În acest an au fost admiși 53 de studenți. După ce vor face cunoștință cu programul și specificul vieții de militar, tinerii vor depune jurământul. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării