main logo
1893

Străzile din Chișinău cu trafic suspendat parțial în weekend

Sâmbătă, 25 mai și duminică, 26 mai, în legătură cu desfășurarea cursei anuale urbane de ciclism „Chișinău Criterium 2019”, circulația pe unele străzi din centrul Capitalei va fi temporar închisă pentru transportul personal și public.

Străzile din Chișinău cu trafic suspendat parțial în weekend

Pentru a evita dificultățile în trafic și pentru a nu rămâne blocați în ambuteiaje, organizatorii evenimentului îi roagă pe locuitorii orașului să se familiarizeze cu informațiile despre străzile blocate și schema circulației transportului public în zilele desfășurării competiției.

Începând cu 25 mai (ora 01:00) până pe 26 mai (18:00), bulevardul Ștefan cel Mare va fi închis pe secțiunea de la str. Pușkin până la str. Bănulescu-Bodoni.

Pe 26 mai, între orele 03:00 și 15:00, bulevardul Ștefan cel Mare va fi închis pe secțiunea de la str. Lăpușneanu până la str. Armenească. De asemenea, în perioada de timp menționată mai sus, traficul rutier va fi indisponibil și pe str. Alecsandri pe secțiunea de la str. M. Varlaam până la str. 31 august.

De asemenea, organizatorii cursei de ciclism atrag atenția șoferilor asupra faptului că pe 25 mai, la Chișinău va avea loc cursa de ciclism în masă, la care vor participa mii de bicicliști. Coloana de participanți va fi însoțită de poliția de patrulare. Vă rugăm să respectați regulile circulației rutiere, să nu încurcați participanților și să urmați instrucțiunile poliției.

Schema transportului public în zilele concursului:

Autobuze

  • Ruta nr. 26 se suspendă.

  • Ruta nr. 5: 

Tur: de pe  str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni pe str. Columna, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

Retur: bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. Ismail, str. Alexandru cel Bun, str. Al. Pușkin și în continuare pe traseul stabilit.

  • Ruta nr. 11: de pe str. Tighina pe str. București, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni și în continuare pe traseul stabilit.

  • Rutele nr. 17 și 46: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Sciusev, str. București, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ciuflea, str. București, str. A. Sciusev și în continuare pe traseul stabilit.

  • Ruta nr. 122:

Tur: de pe bd. Ștefan cel Mare și Sfânt pe str. A. Sciusev, str. București, str. Ciuflea, bd. C. Negruzzi și în continuare pe traseul stabilit.

Retur: de pe bd. C. Negruzzi pe str. Ciuflea, str. București, str. A. Sciusev, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt și în continuare pe traseul stabilit.

    Troleibuze

  • Rutele nr. 7, 10, 24, 25: se prescurtează până la str. Albișoara (stația Circul).

  • Rutele nr. 1, 4, 5, 8, 22: vor fi redirecționate pe str. București.

  • Ruta nr. 30, 31: de pe bd. Dacia pe str. București, str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni, str. M. Kogălniceanu, str. Al. Pușkin, str. București, bd. Dacia și în continuare pe traseul stabilit..

  • Ruta nr. 2: de pe str. Gh. Asachi pe str. Pan. Halippa, str. Ismail, str. București, str. Ciuflea, viaduct și în continuare pe traseul stabilit.

  • Ruta nr. 29: de pe str. Mihai Viteazul pe str. Columna, str. H. Coandă, piața Dimitrie Cantemir, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Mihai Viteazul, str. Petricani, str. Mircești și în continuare pe traseul stabilit.

Rutele de microbuz

  • Rutele 116, 129:

Tur - de pe bd. Grigore Vieru pe str. C. Tănase, str. Mitropolit G. Bănulescu Bodoni, str. Alexandru cel Bun, str. Columna, str. Mihai Viterazul, str. A. Sciusev, str. 31 august 1989 și în continuare pe traseele stabilite.

Retur - de pe str. A. Mateevici pe str. Al. Pușkin, str. București, str. A. Sciusev, str. Mihai Viteazul, str. Mitropolit Dosoftei, str. S. Lazo, str. Columna și în continuare pe traseele stabilite.

  • Ruta nr. 114:

Retur - de pe str. 31 August 1989 pe str. Vasile Alecsandri, str. București și în continuare pe traseul stabilit.

  • Ruta nr. 138 se prescurtează până la str. Columna.

  • Ruta nr. 175: de pe bd. Dacia pe str. București, str. Ismail, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, str. Ciuflea și în continuare pe traseul stabilit.

Ruta 192: de pe str. Armenească pe str. București, str. Ismail, str. Mitropolit Varlaam, str. Armenească și în continuare pe traseul stabilit.

Traseul cursei de ciclism „Chișinău Criterium 2019”:

Schimbarea traficului rutier a fost aprobată de Poliția Rutieră a municipiului Chișinău și de către Primărie.

Circulația transportului public și rutier pe celelalte străzi ale orașului, în această perioadă, va rămâne neschimbată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării