main logo
1217

Stratulat, către Nemerenco: Lăsați CNA-ul să se ocupe de corupție

Medicul pediatru Mihai Stratulat îi sugerează ministrului Sănătății, Ala Nemerenco, să lase Poliția și Centrul Național Anticorupție să se ocupe de corupția în medicină și să se ocupe, mai degrabă, de reformarea domeniului.

Stratulat, către Nemerenco: Lăsați CNA-ul să se ocupe de corupțieColaj: Știri.md

Mesajul medicului vine după ce Ala Nemerenco i-a avertizat pe lucrătorii medicali care iau mită că le va face publice numele, transmite Știri.md.

„Când nu mai știi ce să faci în medicină, faci o postare populistă și anunți că o să postezi o listă cu medicii care iau mită! De ce populistă, pentru că dă bine la public, ori ministra Sănătății și Ministerul pe care îl conduce nu este în drept să se ocupe de acest lucru, pentru asta sunt alte instituții abilitate prin lege, iar ca postarea să fie și mai lacrimogenă, scrii despre un caz și neapărat trebuie să fie implicat vreun copil! 

Dna Nemerenco, ocupați-vă de reforma spitalicească, de reforma asistenței medicale primare și urgență! Lăsați Poliția și CNA-ul să se ocupe de corupția în medicină! 

Reformați sistemul de asistență medicală primară, astfel încât oamenii să nu stea în rând să aștepte vreo investigație, iar dacă achită acum în casă se găsește loc a doua zi, reformați asistența medicală spitalicească, descentralizați acest sistem, astfel încât pacientul să aibă parte de servicii medicale de înaltă calitate mai aproape de casă, să nu fie nevoiți să facă sute de km și să plătească bani pentru a fi văzuți de către un specialist bun la Chișinău și multe, multe alte chestii pot fi făcute pentru a scădea nivelul de corupție în instituțiile medicale!

Chiar vreau să văd această listă, cum a fost făcută și cum va păstra prezumția nevinovăției a celor incluși în listă!”, scrie Stratulat pe Facebook.

Citește și: Nemerenco, către medicii corupți: Mita, piatră legată de gâtul tuturor

Citește și: Chicu oferă Alei Nemerenco lecții despre lupta cu corupția: Vremuri bune

Citește și: Ceban, către Nemerenco: Cum să fii atât de nesimțită și ipocrită?

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării