main logo
5141

Stradă din satul natal al lui Cavcaliuc, numită în cinstea sa

În localitatea Micăuți, raionul Strășeni, satul de baștină al fostului șef adjunct al Inspectoratului General al Poliției (IGP), Gheorghe Cavcaliuc, una dintre străzi îi poartă numele.

Stradă din satul natal al lui Cavcaliuc, numită în cinstea saFoto: zdg.md

Ca și în alte localități, strada principală din Micăuți este Ștefan cel Mare, transmite Știri.md cu referire la Zdg.md.

Strada se află în apropiere de intrarea în sat și se intersectează cu strada colonelului Gheorghe Cavcaliuc, care este paralelă cu strada Mihai Eminescu. 

Primarul satului afirmă că atât aceste două personalități mari, cât și Gheorghe Cavcaliuc "au contribuit la această țară la vremea lor". 

Mai mult, acesta susține că putem să-l comparăm pe fostul șef adjunct al IGP cu puternicul comandant al armatei lui Ștefan cel Mare. "Aici vine justiția", notează el.

Cu toate acestea, în sat, oamenii nu împărtășesc în mod special opinia primarului, iar impresiile lor despre colonel nu sunt cele mai bune. 

O femeie a cărei casă se află pe această stradă, întrebată de reporterii Zdg.md despre meritele colonelului nu știa ce să răspundă.

Un bărbat de pe strada paralelă cu strada colonelului Gheorghe Cavcaliuc spune că se numește așa, deoarece acesta este fostul șef adjunct al IGP și așa a repartizat Primăria. 

El crede că este corect, deoarece acest drum duce la casa părintească a colonelului. Și totuși, întrebat despre meritele lui Cavcaliuc, acesta a spus că nu-și poate aminti "imediat ce a făcut".

De menționat că atât foștii primari, cât și actualul primar al satului Micăuți, au străzi care poartă și astăzi numele lor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării