main logo
2717

Strada cu care Țuțu se lăuda că e reparată, din nou în șantier

Vorbim de strada Drumul Schinoasei din orașul Codru, reparată cu câteva luni înaintea alegerilor parlamentare.

Strada cu care Țuțu se lăuda că e reparată, din nou în șantier

În iulie 2018, Constantin Țuțu, candidatul de pe circumscripția 33 din partea Partidului Democrat, anunța fastuos: „Mă aflu pe strada Drumul Schinoasei din orașul Codru și am vești bune pentru locuitorii din această zonă, inclusiv și pentru Andrei Năstase. În sfârșit, această porțiune de drum a intrat în reparație, după zeci de demersuri și uși la care am bătut”.

Oamenii cred că graba are o explicație - alegerile parlamentare care s-au desfășurat în februarie.

Deși nu a trecut niciun an, drumul respectiv s-a transformat într-un șantier, pentru că se fac lucrări de renovare a rețelelor inginerești. Locatarii se bucură că țevile vor fi schimbate, dar nu înțeleg cum e posibil ca aceste lucrări să aibă loc după ce drumul a fost reparat recent, transmite Știri.md cu referire la jurnal.md.

Cei pe care i-am întâlnit pe la porți, spun că de când au început lucrările, gospodăriile lor au fost inundate de nenumărate ori.

Pentru explicații am mers la primăria Codru. Primarul Vladimir Munteanu nu era la locul de muncă și l-am sunat. El a refuzat să ofere detalii, motivând că nu știe nimic, chiar dacă nici n-am reușit să îl anunțăm cu ce ocazie am venit. Ne-a spus că mai multe știe arhitectul Gheorghe Stegărescu. Potrivit lui, înainte de începerea lucrărilor de reparație a porțiunii de drum s-a adresat la cei de la „Apă- Canal”, cerându-le să intervină. Întreprinderea le-ar fi trimis o scrisoare, pe care Stegărescu a refuzat să ne-o arate, prin care sunt anunțați că țevile ar fi într-o stare satisfăcătoare. Așa că responsabilii din cadrul primăriei s-au grăbit să repare drumul.

Mai apoi, lucrurile au luat o altă întorsătură.

Responsabili din cadrul primăriei Chișinău nu ne-au răspuns la apel pentru a comenta situația. Am reușit să luăm legătura cu cei de la Întreprinderea Apă-Canal. Directorul tehnic al întreprinderii Anatol Lichii ne-a spus că se va documenta și va reveni ulterior cu detalii. 

Precizăm că pentru reparația capitală a străzii Drumul Schinoasei, cu o lungime de aproape un kilometru, primăria Codru a alocat un milion și jumătate de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării