main logo
447

Strada 31 August va fi utilizată în această duminică doar pentru pietoni

Duminică, 20 septembrie, strada 31 August 1989, în perimetrul străzilor Serghei Lazo - Vasile Alecsandri, va fi utilizată exclusiv pentru pietoni.

Strada 31 August va fi utilizată în această duminică doar pentru pietoniFoto: chisinau.md

Decizia a fost luată de Primăria Chișinău, care astfel s-a alăturat inițiativei europene „Săptămâna europeană a mobilității" (European Mobility Week), desfășurată în perioada 16-22 septembrie, transmite Știri.md

Inițiativa promovează formele alternative de transport ecologic, pentru a transmite mesajul că mobilitatea sporește calitatea vieții în orașe, ajutând la reducerea poluări aerului, poluării fonice, a accidentelor și la reducerea numărului persoanelor supraponderale.  

În context, primarul Ion Ceban îndeamnă locuitorii orașului să accepte provocarea de a utiliza bicicleta pentru a călători în această săptămână, să meargă la serviciu cu transportul public, bicicleta sau trotineta.

De asemenea, în cadrul inițiativei „Săptămâna europeană a mobilității" (European Mobility Week), municipalitatea va prezenta proiectul „Renovarea străzii 31 August 1989 și transformarea acesteia în coridor verde". 

Evenimentul se va desfășura duminică, ora 13:00, în scuarul liceului „Gheorghe Asachi" din stada Al. Pușkin.

În săptămâna 16-22 septembrie 2020, sute de orașe din Europa explorează soluții practice de îmbunătățire a calității vieții urbane și testează soluțiile de transport alternativ. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării