main logo
1007

Stop alcool la volan: Primul cetățean care a solicitat intervenția poliției

Tot mai mulți cetățeni se alătură campaniei "Împreună vom reuși", lansată de Inspectoratul Național de Patrulare pentru a stopa șoferii beți la volan.

Stop alcool la volan: Primul cetățean care a solicitat intervenția INPFoto: INP

Duminică seara, un cetățean a solicitat poliția, după ce a văzut un șofer conducând în stare de ebrietate, transmite Știri.md.

Astăzi, bărbatul care a salvat o viață sau mai multe s-a întâlnit cu Secretarul de Stat al MAI, Ianuș Erhan, care a apreciat gestul tânărului și i-a mulțumit pentru spiritul civic și răbdarea de care a dat dovadă.

În context, tânărul a promis să-și convingă apropiații și prietenii să conlucreze cu poliția, pentru a avea un trafic în siguranță.

"Securitatea la trafic depinde de noi toți. Mulțumim șoferilor responsabili", menționează INP.

Știri.md reamintește că în Moldova a fost lansat numărul de telefon 067112902 la care puteți apela pentru a anunța poliția despre cazurile în care șoferii urcă băuți la volan.

Un internaut susține că a telefonat, după ce a filmat un șofer care voia să urce beat la volan, dar polițiștii nu au apărut la fața locului, deși a așteptat o oră,

Potrivit datelor oficiale, de la începutul acestui an, 3.751 de șoferi au fost prinși în stare de ebrietate la volan. Din cauza alcoolului, s-au produs în jur de 120 de accidente, în care și-au pierdut viața peste 30 de oameni. 

Legislația prevede amenzi de până la 25 de mii de lei, cu privarea dreptului de a conduce pentru un termen de până la patru ani sau anularea dreptului de a conduce mijlocul de transport. 

De asemenea, dacă fapta se va încadra în Codul Penal, atunci șoferii, până își restabilesc dreptul de a conduce, trebuie să treacă programul de probațiune, care include morga, lecții, care costă 4 mii de lei. 

De asemenea, va trebui să susțină, repetat, examenele auto.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării