main logo
566

Stomatologii care vor să lucreze în California pot obține licența în Moldova

Stomatologii străini care vor să muncească în statul american California pot obține licență în Moldova. Universitatea de medicină de la noi anunță un program nou, la care se pot înscrie medici din diferite țări ale lumii.

Stomatologii care vor de lucru în California pot lua licența în MoldovaStomatologii care vor de lucru în California pot lua licența în Moldova

33 de persoane deja s-au înregistrat la cursurile, care dureaza 2 ani, și sunt susținute de profesori americani, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Această femeie este din Armenia. Povestește că și-a făcut studiile acolo, iar ulterior s-a mutat în California, unde și-a intemeiat o familie. Este asistentă de stomatolog. 

Merid Aftean, medic: „Pentru a obține licență în California, trebuie să frecventezi timp de 2 ani programul „International Dental Graduate“. Am aflat de la o prietenă, că un asemenea program a fost lansat în Moldova. Am aplicat pentru program și în Statele Unite, dar în Moldova am fost acceptată și am venit ca să nu pierd un an în zadar".

Spune că după ce va absolvi cursurile în Moldova, va putea munci în California, unde stomatologii sunt bine plătiți. 

Merid Aftean, medic: „Meseria de stomatolog este prestigioasă. Salariul începe de la 100.000 de dolari pe an și poate fi mai mare".

Programul de studii pentru medicii străini este o noutate pentru țara noastră. Cei de la Universitatea de Medicină spun că au avut de trecut mai multe etape, pentru a fi acreditați de colegii din California.

Negocierile au durat 2 ani și jumătate, iar specialiștii americani au venit de câteva ori la Chișinău, pentru a vedea cu ochii lor că toate cerințele au fost respectate. 

Sergiu Ciobanu, decanul facultății de stomatologie: „Pregătirea tehnică...".

Până acum, 33 de medici din Armenia, Israel, India și alte țări s-au înregistrat la program. Pentru studii, fiecare a plătit 25.000 de dolari.

Universitatea de Medicina „Nicolae Testemițanu“ a fost acreditată pentru a desfașura programul până în 2023. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării