main logo
11839

Stoianoglo și doi procurori PCCOCS, în judecată. De ce sunt acuzați

Fostul procuror general, Alexandr Stoianoglo, inculpat de corupere pasivă și abuz de serviciu în interesul unei organizații criminale, precum și doi procurori din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), învinuiți de complicitate la eliberarea din detenție a lui Veaceslav Platon, vor apărea pe banca acuzaților.

Stoianoglo și doi procurori PCCOCS, în judecată. De ce sunt acuzațiImagine simbol

Potrivit Procuraturii Anticorupție, după un an și jumătate, cauza penală a fost deblocată și expediată în instanța de judecată. Mai exact, pe data de 9 iulie, Colegiul Penal al Curții de Apel Chișinău a respins ca inadmisibile recursurile depuse de cei doi procurori din cadrul PCCOCS acuzați că au acționat ilegal împreună cu fostul procuror general la eliberarea din detenție a condamnatului Veaceslav Platon și renunțarea ilegală la acuzare, transmite Știri.md.

Recursul a fost pe rolul Curții de Apel Chișinău timp de mai mult de 1,5 ani, din decembrie 2022 până la decizia din 9 iulie 2024. Decizia Colegiului Penal al Curții de Apel Chișinău este irevocabilă.

Aceste recursuri contestau încheierea președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău din 2 noiembrie 2022, prin care s-a dispus formarea unui complet de trei judecători pentru judecarea cazului penal în care cei trei sunt inculpați.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării