Stocurile de carne de miel, aproape epuizate. Cât costă un kilogram
Cu doar câteva zile înainte de Paște, cu greu pot fi găsiți miei la stânele din R. Moldova. La o fermă din raionul Orhei, jurnaliștii au descoperit ultimele 100 de capete disponibile, restul fiind deja rezervate încă din iarnă.

Proprietarul fermei, Cristian Băietrău, muncește fără oprire pentru a se asigura că mieii sunt sănătoși și bine hrăniți, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.
„Suntem cu oile 24 din 24, 365 de zile pe an. Când încep fătăturile, dormim două-trei ore pe noapte. Nu ai cum altfel – fată zi și noapte, toate odată”, spune crescătorul.
Deși rasa Caracul nu este pretențioasă, oile sunt selective când vine vorba de mâncare, iar Cristian Băietrău e mereu în căutarea unor pășuni bune. Totodată, reproducerea este planificată astfel încât mieii să atingă greutatea optimă chiar înainte de sărbători.
„La o greutate vie de 10-11 kg, carcasa de carne ajunge la 6-7 kilograme. Prețul unui kilogram este de aproximativ 130 de lei”, explică fermierul.
Mieii care nu sunt vânduți până la Paște sunt păstrați până la maturitate - masculii pentru carne, iar femelele pentru lapte și brânză.
Tradiția, însă, rămâne vie: mielul de Paște simbolizează sacrificiul, dar și renașterea, speranța și continuitatea.