main logo
1613

Sticlele din plastic, transformate în obiecte utile pentru casă

Sticlele din plastic nu trebuie aruncate, ci reciclate. Cu puțină creativitate acestea pot fi transformate în obiecte utile pentru gospodărie, spun specialiștii, care i-au încurajat pe vizitatorii târgului EcoLocal Farmers Market să protejeze mediul.

Sticlele din plastic, transformate în obiecte utile pentru casă

Aceștia au participat la un atelier la care au învățat cum să confecționeze obiecte de decor, plase pentru cumpărături sau chiar scaune, transmite Știri.md cu referire la Protv.md.

Nu este nevoie de multă știință sau de mare talent pentru a confecționa dintr-o sticlă de plastic un penar.

„Am tăiat două detalii și deja am pus un fermoar, pe mărginuță am făcut găuri și am cusut cu ața. Se poate orice de depozitat, noi am folosit pentru nasturi și ață. Și cât ne-ar folosi? - E destul de rezistent”, a menționat Eugenia Envoc.

Eugenia Encov este designer industrial de profesie și a învățat să transforme sticlele de plastic în tot felul de obiecte utile pentru casă.  

„Tăiate din sticlă de plastic, se poate de făcut lentă de orice mărime și deja din această lentă de făcut coșuri pentru produse de împletit și scaune cum sunt din lozie”, susține designerul.

La atelierul de reciclare a plasticului de la EcoLocal Farmers Market, cei mai activi au fost copiii, care au ținut să meargă acasă cu ceva confecționat de ei. Și mamele care și-au adus picii la atelier au învățat cum să facă acest lucru.

“Dumnevoastră v-ați ocupa cu aceste lucruri în timpul liber? - Noi de mici îmi amintesc că făceam din sticle niște floricele la școală”.

Plasticul are efecte dezastruoase asupra mediului, așa că e mai bine să-i dăm o nouă viață. 

„Să le duceți în locurile speciale de utilizare, să le aduceți la noi sau să vedeți pe internet cum se poate de refolosi”.

Potrivit specialiștilor, sticlele de plastic, canistrele și bidoanele nu se descompun niciodată sau se presupune că ar avea nevoie de un milion de ani pentru asta. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării