main logo
12066

Ștefan Vodă și Soroca, în carantină: Circulația persoanelor, supravegheată

Orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani din raionul respectiv, dar și orașul Soroca, vor intra în carantină.

Ștefan Vodă și Soroca, în carantină: Circulația va fi supravegheată

Hotărârea a fost luată de Comisia Situații Excepționale din această seară.

„Statistica îngrijorătoare din or. Ștefan-Vodă (11 cazuri), satul Carahasani, r-nul Ștefan-Vodă (9 cazuri) și or. Soroca (22 cazuri) a determinat membrii Comisiei să ia decizia de instituire a regimului de carantină în aceste regiuni. Aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari, care vor supraveghea circulația persoanelor”, se arată în comunicatul de pe site-ul Guvernului, transmite Știri.md.

În ultimele 24 de ore în țară au intrat 1.815 persoane și 1.038 au ieșit.

Totodată, pe 31 martie, la ora 21.30 la Aeroportul Internațional Chișinău va ateriza o cursă din Paris cu 220 de cetățeni ai Republicii Moldova repatriați.

Prim-ministrul a solicitat să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere al cetățenilor moldoveni și din alte state de unde sunt cele mai multe solicitări.

Acestea sunt Marea Britanie, Franța, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia și altele. Ministrul Țulea a precizat că vor fi selectați operatorii avia, ai căror nave au o capacitate mai mare de transportare a pasagerilor.

Evoluția cazurilor de transmitere locală, împreună cu numărul mare de conaționali veniți din state unde epidemia COVID-19 progresează determină menținerea măsurilor restrictive adoptate și întreprinderea acțiunilor de determinare a respectării lor.

Membrii Comisiei au discutat și au adoptat un șir de decizii menite să contribuie la prevenirea răspândirii epidemiei. Comisia pentru Situații Excepționale a aprobat Dispoziția nr. 10

Precizăm că în mun. Soroca locuiesc în jur de 35 mii de persoane, iar în Ștefan Vodă – peste 7 mii de locuitori.

Menționăm că Soroca a devenit cel mai afectat raion din R. Moldova de noul coronavirus.

Potrivit datelor oficiale, până în prezent, în Republica Moldova au fost înregistrate deja 4 decese din cauza COVID-19, iar 22 de pacienți s-au tratat de noul coronavirus.

Știri.md amintește că, începând cu 25 martie, este limitată mișcarea populației în municipii, orașe și centre raionale pentru a preveni infecția cu coronavirus.

Menționăm că pe 17 martie, Parlamentul de la Chișinău a declarat stare de urgență națională în legătură cu situația epidemiologică, până la data de 15 mai.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vine cu mesajul repetat către populație de a se implica activ în prevenirea răspândirii infecției cu COVID-19 pe teritoriul țării, prin respectarea recomandărilor:

- Evitați locurile publice. Stați acasă;

- Păstrați distanța socială de minim 1 metru;

- Cei care au revenit din țările cu risc sporit de infecție sau au contactat cu o persoană infectată, autoizolați-vă la domiciliu pentru 14 zile, inclusiv de membrii familiei și contactați medicul de familie. Măsurați temperatura corpului de 3 ori pe zi;

- Spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun;

- Respectați eticheta tusei (în șervețel de unică folosință sau pliul cotului);

- La primele simptome de boală precum: tuse, febră, eliminări nazale, apelați Serviciul 112.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării