main logo
437

Ștefan Petrache, felicitat de Monica Babuc cu ocazia împlinirii a 70 de ani

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, i-a adus un omagiu maestrului Ștefan Petrache, cu ocazia jubileului de 70 de ani de la naștere.

Petrache, felicitat de Babuc cu ocazia împlinirii a 70 de aniȘtefan Petrache, felicitat de Monica Babuc cu ocazia împlinirii a 70 de ani

În mesajul de felicitare, oficialul și-a exprimat admirația pentru talentul și arta interpretativă a lui Ștefan Petrache, dorindu-i multă sănătate și mulți ani înainte alături de oamenii dragi, transmite Știri.md

Totodată, Monica Babuc i-a adus mulțumiri îndrăgitului interpret pentru contribuția plenară la dezvoltarea și promovarea culturii naționale pe parcursul celor cinci decenii de activitate, menționând că piesele sale vor rămâne întotdeauna nu doar în patrimoniul național, dar și în sufletele noastre.

Ștefan Petrache s-a născut pe 8 mai 1949 în satul Vânători, raionul Nisporeni. După ce a absolvit Institutul de Arte „G. Musicescu” din Chișinău, este angajat ca solist al Orchestrei de estradă și simfonică a Tele-Radio Moldova (1974-1975). 

A fost solist al formațiilor vocal-instrumentale „Orizont” (1977) și „Contemporanul” (1978-1981), după care conduce formația „Plai” (1982-1987). În perioada 1988-1990 activează în calitate de solist al Filarmonicii Naționale ,,Serghei Lunchevici”.

În 1986 a fost distins cu titlul onorific Artist Emerit, în 1993 – cu medalia ,,Meritul Civic”, iar în 2014 – cu ,,Ordinul Republicii”.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării