main logo
824

Statul investește 70 de milioane de lei pentru îmbunătăţirea şi extinderea serviciilor sociale

Autorităţile vor investi circa 70 de milioane de lei pentru îmbunătăţirea serviciilor de asistenţă socială din ţară. Anunţul a fost făcut de către ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Alexei Buzu.

Statul investește 70 de milioane de lei în serviciile sociale

Banii vor fi utilizați pentru extinderea serviciilor sociale existente, dar şi pentru reparațiile capitale ale sediilor Serviciilor sociale, Structurilor Teritoriale de Asistență Socială și Agențiilor Teritoriale de Asistență Socială, transmite Știri.md cu referire la newtv.md.

„În primul rând, vom investi 50 de milioane de lei în serviciile sociale specializate. Acestea sunt serviciile sociale care sunt prestate în centrele sociale. La moment, Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale gestionează 93 de centre în contextul reformei RESTART, în aceste 93 de centre prestăm 136 de servicii pentru 2.420 de beneficiari. În special, vorbim de servicii destinate copiilor care au avut de suferit în urma violenţei, copiilor separaţi de părinţi, a persoanelor cu dizabilități severe, persoanelor care se află în situaţii de risc, persoanelor care au avut de suferit în urma violenţei în bază de gen, a violenţei asupra femeilor. 

Vom cumpăra pulsometre, echipamente pentru specialiştii kinetoterapeuţi pentru ca aceştia să poată dezvolta mai multe activităţi pentru copiii care au dizabilităţi severe, materiale didactice şi, nu în ultimul rând, vom mobiliza circa 15 milioane de lei pentru un alt serviciu extrem de important.

Este serviciul social de îngrijire la domiciliu, vom investi pentru echipamente de protecţie, detergenţi, ca să creştem calitatea acestor servicii”, a mai declarat ministrul în cadrul unei conferinţe de presă susţinute luni, 9 septembrie.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării