main logo
1182

Stațiunile de irigare din raioanele Ștefan-Vodă și Căușeni, distruse

În contextul ultimelor inundații de pe râurile Nistru și Prut, premierul Ion Chicu a inspectat mai multe stațiuni de irigare din sudul țării.

Stațiunile de irigare din raioanele Ștefan-Vodă și Căușeni, distruseFoto: gov.md

În urma vizitelor efectuare în raioanele Ștefan-Vodă și Căușeni, premierul a criticat dur atitudinea autorităților locale, transmite Știri.md.

În cazul raionului Căușeni, stația de irigare fondată în anul 1994 care asigură peste 23.000 de hectare de teren agricol din regiune, este distrusă total. Autoritățile publice au menționat necesitatea renovării stației, pe fundalul secetei periodice înregistrate în țară.

Ca sursă alternativă de irigare, autoritățile locale au propus să fie construită o stație nouă mai mică, dotată cu utilaj performant. Prim-ministrul a condamnat dur atitudinea celor care au permis distrugerea stațiunii principale, care avea o valoare de 4 miliarde lei.

Primarul satului Crocmaz din Ștefan-Vodă, unde a fost premierul, la fel a accentuat necesitatea de renovare a stației de pompare situată în localitatea Tudora, Ștefan-Vodă. Aceasta va oferi posibilitatea agricultorilor din 4 sate vecine să asigure irigarea terenurilor pe care le au în gestiune. Potrivit calculelor estimative ale APL, sunt necesare 6 milioane de lei.

Șeful Executivului a solicitat președintelui raionului să adreseze o scrisoare oficială Guvernului, în care să fie descrise necesitățile regiunii pe domeniul irigării și soluțiile propuse, pentru a identifica mijloace de realizare a proiectelor.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării