main logo
504

Start lucrărilor de reconstrucție a Parcului Alunelul din Capitală

Lucrările de reconstrucție a Parcului „Alunelul” din sectorul Buiucani al Capitalei au fost lansate azi, 20 iunie.

Start lucrărilor de reconstrucție a Parcului Alunelul din CapitalăFoto: chisinau.md

Potrivit Primăriei Chișinău, prima etapă pentru reconstrucția parcului „Alunelul” va dura 60 de zile, transmite Știri.md

În acest timp vor fi amenajate aleile zonei de odihnă, precum și pistele pentru bicicliști. Conform proiectului, aleile principale vor fi pavate, iar celelalte vor fi asfaltate. 

De asemenea, va fi renovată intrarea în parc (și amenajată în pavaj), vor fi instalate borduri noi, iar pe întreg perimetrul parcului va fi amenajată o centură, prevăzută pentru persoanele care practică sportul și bicicliști.

Săptămâna viitoare vor începe și lucrările pentru amenajarea noului grup sanitar. În parcul „Alunelul” va fi primul WC modern, din cele opt pe care le renovează municipalitatea în anul curent în Chișinău.

La etapa a II-a de lucrări urmează a fi instalat iluminatul public și cel decorativ, precum și mobilierul urban, iar la final este planificată amenajarea scenei pentru concerte. Tot în cadrul lucrărilor de reconstrucție a parcului, urmează a fi amenajat un stadion de minifotbal.

Costul lucrărilor de reconstrucție a parcului „Alunelul” este de 4, 6 milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării