main logo
6031

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 31 iulie 2020

Starea de urgenţă în sănătatea publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova se prelungește până pe 31 iulie 2020.

Starea de urgență în sănătate publică, prelungită până pe 31 iulie 2020Foto: știri.md

Despre aceasta a anunțat în cadrul unui briefing de presă premierul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, transmite Știri.md.

„În ultimele 3 săptămâni, în țara noastră s-a înregistrat o diminuare constantă a numărului de cazuri confirmate cu infecția COVID-19. Din păcate, nu se observă același lucru la nivel regional și internațional, unde se stabilesc antirecorduri de la o zi la alta. Inevitabil,  pandemia continuă să ne decidă modul de viață, dar și activitățile la nivel guvernamental”, a declarat prim-ministrul.

Astfel, din 16 iulie își reiau activitatea doar sălile de sport, bazinele, sălile de fitness, se elimină restricția ce ține de dușuri și vestiare. 

Tot din această zi, se reia etapizat activitatea centrelor de reabilitare, balneo-sanitare, activității Centrului Republican Experimental Protezare, Ortopedie şi Reabilitare, Centrului Republican de Reabilitare pentru Copii și  reabilitarea medicală în ambulatoriu, în strictă conformitate cu instituțiunile Ministerului Sănătății.

Rămân în vigoare însă restricțiile de intrare în țară a străinilor, cu unele excepții. Se păstrează obligativitatea de autoizolare la revenirea în țară, se mențin restricțiile legate de activitatea cluburilor de noapte și discoteci. 

Se interzice activitatea parcurilor de distracții, zonelor de agrement.

Până la 1 august, este interzisă interzise desfășurarea ceremoniilor (nunți, cumătrii, zi de naștere etc.), dar și activitatea taberelor de odihnă

Grădinițele, la fel, rămân închise până la sfârșitul lunii iulie.

Menționăm că anterior autoritățile anunțau stare de urgenţă în sănătatea publică pe întreg teritoriul Republicii Moldova până pe 15 iulie 2020.

Menționăm că, actualmente, în R. Moldova avem înregistrate 18.924 de cazuri de COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, până la ziua de azi, 12.188 persoane au fost tratate de COVID-19iar 635 de cetățeni și-au pierdut viața.

Știri.md amintește că starea de urgență în sănătatea publică a fost prelungită până pe 15 iulie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării