main logo
1004

Starea copiilor din Orhei cărora tatăl le-ar fi ars mâinile la aragaz

Starea de sănătate a copiilor, care au fost aduși marți seara în secția de hirurgie a spitalului republican „E. Coțaga”, este gravă dar stabilă.

Starea copiilor din Orhei cărora tatăl le-ar fi ars mâinile la aragaz

Băieții de 6 și 9 anișori sunt tratați în condiții de staționar. Reamintim că minorii au ajuns în spital cu arsuri grave a mâinilor, după ce tatăl lor a vrut să le dea o lecție de viață, transmite Știri.md cu referire la Tvc.md.

În secția arsuri a spitalului băieții au fost aduși acum 2 zile, după ce tatăl copiilor era cât pe ce să le ardă de tot mâinile. Bărbatul are probleme de sănătate mintală, au conchis medicii specialiști.

Acest caz înfricoșător s-a întâmplat în raionul Orhei, satul Morozeni. Potrivit polițiștilor, bărbatul s-ar fi enervat pe copiii săi, pentru că nu-i plăcea comportamentul acestora. Într-un moment, bărbatul i-a apucat de mâini și i-a tras înspre aragaz, ținându-le mâinile deasupra focului.

Igor Colmațoi, șef departament arsuri, spitalul de copii Emilian Coțaga, Chișinău: „Copiii au arsuri pe 2% și 2,5% din suprafața corpului. Cel mai mic are arsuri de gradul 3. Drept consecință vor fi schimbări ale țesuturilor moi, care vor influența funcționalitatea mâinii drepte. Va fi nevoie neapărat de o intervenție chirurgicală.”

Celui mai mic dintre băieți peste 3 săptămâni i se va efectua o intervenție chirurgicală, dar până când micuțului în fiecare zi i se aplică pansament și i se acordă îngrijirile necesare.

Copilul are dureri mari la degetul mic: „Acesta mic mă doare și toată mâna”.

Alături de copii, în spital este bunica acestora. În afară de medici, doar ea le poartă de grijă.

Mama băieților însă, este acasă cu alți 2 copii.

Ecaterina Cherpi, bunica copiilor:  „Este binișor, cu unul cam mai rău. Ei spun că va trece, dar trebuie să primească cursul de lecuire, până va primi tot cursul de lecuire, nu putem face nimic, răbdăm să vedem ce facem mai departe.”

După acest caz îngrozitor, tatăl băieților a fugit de acasă, dar mai târziu poliția l-a găsit. Acum, acesta se află în spitalul de psihiatrie din Orhei. Ce pedeapsă i se va aplica, depinde de concluzia specialiștilor.

Oamenii legii continuă să investigheze cazul. Ulterior, frații vor avea nevoie de reabilitare, tratament și asistență psihologică.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării