main logo
16459

Stare de urgență: Textul integral al măsurilor valabile până pe 30 mai

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a anunțat ieri, în cadrul unui briefing de presă noi restricții valabile în țară până pe 30 mai 2021.

Stare de urgență: Textul integral al măsurilor valabile până pe 30 maiFoto: știri.md

Textul integral al hotărârii Comisiei pentru Situații Excepționale din 1 aprilie a fost publicat pe site-ul Guvernului, transmite Știri.md.

Potrivit hotărârii, a fost instituit regim special de circulație a persoanelor în Bălți și Chișinău.

În ambele municipii se interzice circulația persoanelor în afara locuinței de la ora 23.00 până la 05.00, de pe 3 aprilie. Excepții fac deplasările în interes profesional, cele pentru asistență medicală sau achiziționare de medicamente. 

Comisia a interzis circulația și aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, terenuri de joacă, terenuri sportive și zone de agrement, iar toți cei care se vor găsi în afara domiciliului sunt obligați să posede un act de identitate. 

Totodată, CSE a mai decis sistarea ceremoniilor și desfășurarea oricăror acțiuni în masă. 

Pentru persoanele al căror grad de dizabilitate expiră pe perioada stării de urgență, gradul se prelungește din oficiu până la ridicarea stării de urgență. În localitățile cu incidență mare a cazurilor COVID-19, procesul educațional se va desfășura la distanță, cu excepția grădinițelor.

Hotărârea din 1 aprilie 2021, mai prevede că în cazul în care o unitate economică, indiferent de tipul de proprietate și forma de organizare, încalcă regulile sanitare sau măsurile de sănătate publică, iar continuarea activități sale pune în pericol sănătatea publică, i se suspendă activitatea pe toată perioada stării de urgență.

A fost instituit un regim special de muncă pe întreg teritoriu Republicii Moldova. Doar până la 30 la sută din personalul antrenat în activitatea de birou va fi prezent la locul de muncă. În celelalte cazuri, conducătorii vor organiza programul de lucru astfel ca personalul să fie împărțit în grupuri, ture sau schimburi.

Starea de urgență la nivel național a fost instituită pentru perioada 1 aprilie – 30 mai.

Știri.md vă prezintă mai jos textul integral al hotărârii din 1 aprilie:


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării