main logo
2180

Stare de urgență: Studenți blocați în Rusia cer ajutorul lui Dodon

Studenții moldoveni care învață la MGIMO au rămas blocați în Moscova după ce autoritățile din Moldova au anunțat stare de urgență și au suspendat toate zborurile din și spre Chișinău.

Stare de urgență: Studenți blocați în Rusia cer ajutorul lui Dodon

Studenta Daria Staraia a postat un filmuleț în care a povestit despre situația actuală în care s-au pomenit studenții moldoveni și că aceștia sunt nevoiți să părăsească cât mai curând căminele în care locuiesc, transmite Știri.md.

În cele din urmă, Daria a făcut și un apel către președintele țării și l-a rugat să-i ajute să ajungă acasă.

„Situația creată în legătură cu răspândirea infecției de tip nou COVID-19 a ieșit de sub control. Frontierele Republicii Moldova au fost închise. În secolul XXI informația de primă importanță nu ajunge la persoanele interesate cu viteza necesară. Oamenilor le este frică de acest necunoscut. Studenții trebuie să elibereze căminele, riscând să ajungă fără un loc de trai.

Noi, viitorul acestei țări, am fost lăsați în voia sorţii. Guvernul Republicii Moldova nu este capabil să asigure transportul studenților acasă. Ce rămâne de făcut? Unde trebuie să apelăm? Cine asigură securitatea noastră peste hotare? Cum să credem în viitorul țării noastre, când într-o astfel de situație nimeni nu ne poate veni în ajutor?

Pe 16 Martie, studenții MGIMO, cazați în cămine, au fost informați despre necesitatea de a le elibera până la data de 20 martie 2020. Frontierele Republicii Moldova au fost închise la ora 00:00.

Biletele la ultimele zboruri spre casă au fost vândute înainte ca majoritatea studenților să reușească să întreprindă ceva. Guvernul Republicii Moldova este incapabil sa asigure transportul studenților acasă. În cazul sistării activității organizațiilor financiare, ei riscă să rămână fără bani.

Într-o astfel de situație, circumstanțele ne împiedică să ajungem acasă. Administrația MGIMO este gata să prelungească durata cazării, însă situația suferă schimbări în fiecare clipă. Riscăm să fim blocați departe de patria noastră, Republica Moldova. Întrebare: de ce Guvernul Republicii Moldova nu acționează?

Mă adresez președintelui Republicii Moldova, Dodon Igor, cu solicitarea de a asigura transportul studenților acasă, întrucât nimeni nu poate anticipa dezvoltarea ulterioară a situației”, a declarat tânăra moldoveancă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării