main logo
1298

Stare de urgență, dar nu la Florești și Bălți: Oamenii nu știu de mască

Începând cu data de 1 aprilie, în R. Moldova a fost anunțată starea de urgență în sănătate publică, provocată de pandemia de COVID.

Stare de urgență, dar nu la Florești și Bălți: Oamenii nu știu de mască

Oamenii legii întreprind toate măsurile pentru a preveni infectarea cetățenilor și informează populația privind măsurile de protecție în această perioadă, transmite Știri.md.

Cu toate acestea, se pare că nu toți moldovenii înțeleg gravitatea situației și evită să se protejeze pe sine și pe cei din jurul său.

”La Florești s-au depistat mai multe încălcări și încercăm să ameliorăm situația și să documentăm toate cazurile. Aici lumea nici nu a auzit de stare de urgență, nimeni nu știe nici de măști de protecție, este o problemă”, a declarat unul dintre polițiștii care au intervenit la fața locului.

Contactat de Știri.md, ofițerul de presă din cadrul IP Florești ne-a declarat că de la începutul introducerii stării de urgență, la Florești au fost întocmite 11 procese contravenționale pentru încălcarea regulilor prevăzute de autorități.

Nici la Bălți oamenii se pare că nu au știut despre introducerea stării de urgență și interzicerii circulației pe timp de noapte.

”Cu părere de rău majoritatea nu cunosc faptul că trebuie să întocmească declarații pe propria răspundere și nu pot să ne confirme prin act unde se deplasează. Am făcut câteva preîntâmpinări, dar s-au întocmit și câteva procese contravenționale”, a declarat polițistul.

De la începutul stării de urgență, la Bălți au fost aplicate 56 de procese verbale conform art. 76' Сod contravențional (Covid), ne-a declarat ofițerul de presă Eugenia Molceanov.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării