1573
2
Stamate: Rezultatele alegerii președintelui CC ar putea fi anulate
1573
2

După declarațiile făcute de judecătoarea Liuba Șova, există temei pentru a anula rezultatele alegerii președintelui Curții Constituționale, crede ministra Justiției, Olesea Stamate.

Foto: Știri.md

Într-o postare pe Facebook, membra Guvernului cere organelor competente să investigheze situația, pentru a stabili cine a făcut aranjări la Înalta Curte, transmite Știri.md cu referire la tv8.md.

„Doamna Șova a făcut câteva declarații care demonstrează gravitatea situației. Organele competente trebuie să se autosesizeze imediat și să investigheze dacă au fost sau nu tentative de a influența judecătorii Curții Constituționale, iar persoanele implicate să fie deferite justiției. 

Până atunci însă, informația prezentată poate constitui temei pentru anularea rezultatelor alegerii președintelui CC, pentru a evita încă o lovitură puternică asupra credibilității acestei instituții”, spune Olesea Stamate.

Vladimir Țurcan a catalogat declarațiile Liubei Șova ca fiind „o reacție bolnăvicioasă la faptul că ea nu a fost susținută”.


Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter