main logo
588

Stamate explică necesitatea instituirii stării de urgență

Deputata PAS Olesea Stamate a explicat de ce în R. Moldova a fost prelungită pentru a doua oară perioada stării de urgență.

Stamate explică necesitatea instituirii stării de urgențăFoto: știri.md

Toate prevederile și acțiunile care se pot întreprinde în perioada stării de urgență ar urma să fie introduse în legislație, transmite Știri.md.

Despre aceasta Stamate a declarat în cadrul emisiunii ”Cabinetul din Umbră”.

”Starea de urgență s-a instituit pentru a putea fi luate decizii rapide, atunci când e necesar. Acum, pentu a nu extinde foarte mult starea de urgență, derogările urmează a fi introduse în legislație pe o perioadă anumită. Altfel, toate deciziile luate la CSE în cazul în care starea de urgență expiră și nu este prelungită, ele nu mai sunt valabile și toate derogările cu privire la refugiați și alte aspecte ce țin de securitatea statului nu mai sunt valabile. 

Ele trebuiesc instituționalizate în acte normative ca să nu ne pomenim că revenim la situația de până la și toate aspectele care țin de gestionarea refugiaților nu mai pot fi rezolvate din cauza prevederilor adoptate de CSE.

Un alt aspect este rapiditatea cu care poate să adopte CSE o decizie vizavi de procesul legislativ obișnuit în Parlament, care este unul mult mai lent”, a explicat Stamate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării