main logo
464

Stamate: Continuarea concursului pentru funcția de procuror, ilegală

Ministra justiției, Olesea Stamate, susține că, dacă Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va continua concursul pentru selectarea noului procuror general, inițiat anterior, atunci acest concurs va fi ilegal.

Stamate: Continuarea concursului pentru funcția de procuror, ilegalăFoto: radiochisinau.md

Aceasta pentru că a fost modificată de Parlament Legea Procuraturii, iar noile prevederi stabilesc o nouă metodă de selectare a candidatului pentru fotoliul de procuror general, transmite Știri.md cu referire la IPN

Declarația a fost făcută de ministra justiției la emisiunea „Ora expertizei” de la Jurnal TV.

„Ei vor încălca legea dacă vor continua concursul pentru că proiectul de lege stipulează clar în dispoziții finale și tranzitorii că orice concurs în desfășurare la momentul aprobării acestei legi se sistează. În momentul în care acest proiect de lege este aprobat de Parlament, ei sunt obligați să sisteze concursul care este în desfășurare”, a declarat Olesea Stamate.

Ieri seara târziu, Parlamentul a votat modificarea Legii Procuraturii, în varianta propusă de Ministerul Justiției și cu amendamentele propuse de deputați. Legea a fost aprobată în a doua lectură.

 Astfel, candidatul la funcția de procuror general va fi selectat de către CSP în baza unei liste propuse de Ministerul Justiției.

CSP a anunțat săptămâna trecută că la concursul pentru funcția de procuror general inițiat anterior și-au prezentat dosarele șapte candidați.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării