main logo
937

Stadionul Republican va fi desființat. Guvernul va examina proiectul de hotărâre

Republican, amplasat pe str. Tighina 12, proprietate publică a statului, cu suprafaţa de 5,1814 ha, pentru construcția sediului Ambasadei Statelor Unite ale Americii.

Stadionul Republican va fi desființat. Guvernul va examina proiectul

Guvernul va examina în ședința de miercuri proiectul prin care se va permite desființarea Stadionului Proiectul de hotărâre a fost propus consultărilor publice la sfârșitul lunii mai, transmite Știri.md cu referire la bizlaw.md.

Potrivit documentului, prin derogare de la art. 23 din Legea privind administrarea şi deetatizarea proprietăţii publice, se va permite transmiterea cu titlu oneros, la preț de piață, a terenului. 

Guvernul, pentru garantarea transmiterii cu titlu oneros a bunului imobil în proprietatea Statelor Unite ale Americii, va asigura determinarea valorii bunului imobil și negocierea prețului și semnarea contractului de vânzare-cumpărare a bunului imobil.

Autorii inițiativei susțin că Statele Unite ale Americii și-au anunțat intenția de a cumpăra terenul la sfârșitul anului trecut.

Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007, la inițiativa prim-ministrului de atunci Vasile Tarlev. Acesta a declarat că în locul stadionului va fi construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri, o parcare imensă și un hotel, dar lucrările de reconstrucție a Stadionului Republican așa și nu au mai început.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării