main logo
1737

Stadion modern la Nisporeni: Arena renovată va avea o capacitate de 6.000 de locuri

Complex sportiv modern la Nisporeni. Localnicii se vor putea bucura de un stadion complet renovat conform standardelor europene şi de săli de sport reparate. Mai mult, aici va fi construit un hotel şi va fi amenajată o parcare.

Stadion modern la Nisporeni: Arena va avea 6.000 de locuriStadion modern la Nisporeni: Arena renovată va avea 6.000 de locuri

Startul lucrărilor a fost dat. Acestea urmează să fie gata în cel mult trei ani, potrivit Prime.md

Stadionul raional din Nisporeni a fost construit în anul 1980. De atunci, aici nu au fost făcute niciun fel de lucrări, iar acesta a ajuns acum într-o stare deplorabilă. Chiar şi în aceste condiţii, aici cresc adevăraţi campioni.

"Noi avem o şcoală de sport foarte puternică în raionul Nisporeni, avem şi campioni europeni şi olimpici la diferite categorii de sport la lupte libere, la haltere este un obiectiv prioritar pentru noi, va fi şi o atractivitate turistică", a menționat preşedintele raionului
Nisporeni, Genadie Verdeș.

Arena renovată va avea o capacitate de şase mii de locuri.

"Se renovează sala specializată de haltere care se va mări chiar aproape jumătate, se renovează sala de jocuri, se renovează sala de gimnastică pe trambuline, toate aceste obiecte vor fi renovate completamente", a precizat directorul stadionului, Grigore Brașoveanu.

Cei mai entuziasmaţi, sunt copiii care spun că aşteaptă cu nerăbdare să vadă cum va arăta noul complex sportiv.

Renovarea stadionului face parte dintr-un proiect mai amplu, ce are drept scop dezvoltarea turismului în centrul ţării. 

"Acest proiect a fost înaintat şi aplicat la domeniul turistic regional unde pe lângă acest stadion va mai fi reabilitat şi parcul din satul Mileşti raionul Nisporeni", a declarat ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale, Vasile Bîtcă.

Lucrările de reabilitare vor costa în jur de 80 de milioane de lei.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării