main logo
473

Stadion la Comrat, din banii Turciei. Când vor începe lucrările de construcţie

Lucrările de construcţie a stadionului olimpic la Comrat din banii Turciei vor începe la sfârşitul lunii martie.

Stadion la Comrat, din banii Turciei. Când vor începe lucrările

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la surse din cadrul Comitetului executiv al autonomiei, acest subiect a fost discutat marţi, la întrevederea başcanului Găgăuziei, Irina Vlah, cu Ambasadorul Turciei în Moldova, Gurol Sokmensüer, transmite Știri.md.

Părţile au discutat detaliile construcţiei stadionului, al cărui proiect a fost elaborat de Ministerul Tineretului şi Sportului al Turciei după vizita în Găgăuzia a preşedintelui tur Recep Tayyip Erdogan.

În special, s-a convenit ca autorităţile Găgăuziei să preia finanţarea infrastructurii şi instalarea comunicaţiilor la stadion. 

Prima piatră a fundamentului va fi pusă, cel mai probabil, până la sfârşitul lunii martie 2019.

La întrevedere a mai fost discutată construcţia în autonomie a unui complex educaţional numit în cinstea lui Recep Tayyip Erdogan, pentru care a fost deja pregătită documentaţia de proiectare şi devizul de cheltuieli. 

La solicitarea Irinei Vlah, partea turcă va accepta la cursuri de perfecţionare un grup de lucrători medicali de la spitalul din Ceadîr-Lunga pentru a putea asimila abilităţi pentru lucrul cu echipamentele medicale noi, instalate la centrul de diagnosticare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării