1058
0
Sportivi în ring, criminali în afara lui. Dosarele luptătorilor acuzați de omor
1058
0

Cazul tânărului Serghei Bejenari, omorât în bătaie de sportivi, practicanţi ai artelor marţiale, în faţa unui club de noapte din Chişinău, a fost intens discutat în societate şi a ţinut capul de afiş al presei.

Ion Şoltoianu este cel mai titrat sportiv moldovean din domeniul artelor marţiale. A fost campion al fostei URSS, campion european şi mondial la diferite genuri de sport de contact: box, lupte corp la corp, kickboxing sau muay thai. Pe lângă multiplele medalii câştigate la zeci de turnee internaţionale, Şoltoianu şi-a trecut însă „în palmares” şi două crime, transmite Știri.md cu referire la ZdG.

O altă crimă cu participarea unui luptător a avut loc pe 28 aprilie 2012 lângă restaurantul „Doi Haiduci” din Codrii Orheiului. Un grup de persoane, printre care şi campionul K1 Constantin Ţuţu, devenit între timp deputat, au participat la o altercaţie soldată cu focuri de armă şi cu un deces. Astăzi, la 6 ani de la acel incident, o singură persoană a fost condamnată, Ion Corcodel, care a admis că el a fost cel care l-a împuşcat pe Veretco.

Cel mai recent caz de omor cu implicarea sportivilor, de asemenea profesionişti ai sporturilor de contact, s-a produs în noaptea de 18 spre 19 mai 2018, în faţa unui club de noapte din Chişinău. Sergiu Bejenari, de 30 de ani, originar din Orhei, a fost bătut crunt de sportivi, iar o săptămână mai târziu, pe 25 mai, a murit la Spitalul de Urgenţă. Abia după decesul tânărului, la o săptămână de la infracţiune, cazul a devenit public, partenera de viaţă a lui Serghei Bejenari descriind pe o reţea de socializare toate circumstanţele cazului. 

Istoricul și fostul boxer Octavian Țâcu spune că educarea sportivilor nu ține doar de antrenorul din sala de sport, ci și de mediul social în care acesta se formează. Totodată, fostul boxer consideră că aceste cazuri de implicare a sportivilor în diverse infracțiuni trebuie privite individual și că nu ar trebui extrapolate la sport în general.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter