main logo
662

Spitalul Raional Rezina, dotat cu echipament medical modern, cu suportul Japoniei

Spitalul Raional Rezina va beneficia de echipament medical modern, datorită asistenței financiare oferite de Guvernul Japoniei.

Spitalul Raional Rezina, dotat cu echipament medical modern

Potrivit contractului de grant vor fi procurate următoarele echipamente medicale: ecocardiograf, mașină de anestezie și 3 analizatoare, transmite Știri.md.

Suma totală a echipamentului constituie 78.690 de dolari.

Ambasadorul Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, a menționat că scopul investițiilor în țara noastră este de a spori calitatea vieții populației.

„Programul Kusanone  devine tot mai cunoscut și accesat în domeniile de sănătate și educație. Mă bucură faptul că toate instituțiile beneficiare ale proiectului, utilizează echipamentele procurate, iar oamenii sunt satisfăcuți de serviciile prestate”, a subliniat Masanobu Yoshii.

Menționăm că sectorul Sănătăţii din Republica Moldova beneficiază de asistenţă din cadrul Programului „Kusanone” din anul 2008, până la moment fiind implementate 39 proiecte în sumă totală de 3.202.022 dolari, acestea contribuind la fortificarea capacităţilor instituţiilor medicale, prin achiziţionarea echipamentului medical necesar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării