281
0
Spitalul din Donduşeni a primit utilaj nou, cu susţinerea Japoniei
281
0

Spitalul raional Donduşeni a fost asigurat cu echipament performant, în urma unui proiect de modernizare, implementat în cadrul Programului nipon de Granturi pentru Securitatea Umană „Kusanone”.

Valoarea grantului oferit de către Guvernul Japoniei a constituit circa 94 mii de dolari, care a fost utilizat pentru achiziționarea ultrasonografului, colonoscopului cu sistem videoendoscopic, electrocardiografului, mai multor tipuri de analizatoare ş.a, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

"Procurarea acestor echipamente fortifică capacitatea instituției de a oferi servicii medicale de înaltă calitate de ultrasonografie, de a diagnostica și trata patologiile tractului digestiv și afecțiunile cardiace, de a desfășura investigații de laborator etc. Toate acestea sunt beneficii considerabile pentru pacienţii noştri", au explicat surse de la Spitalul din Donduşeni, contactate de MOLDPRES.

Programul „Kusanone” a fost lansat în Republica Moldova în anul 2008. Până în prezent, 55 de proiecte, preponderent în domeniile sănătății publice și educației școlare și preșcolare, au primit finanțare nerambursabilă de peste 4,5 milioane de dolari din partea Japoniei. 

Potrivit ambasadorului Japoniei în Republica Moldova, Masanobu Yoshii, care a vizitat ieri Spitalul din Donduşeni, scopul programului „Kusanone” este de a promova securitatea umană și de a spori calitatea vieții, de aceea majoritatea beneficiarilor programului sunt instituții medicale și educaționale din țara noastră.

Citește și
article image
Bărbat, adus cu elicopterul SMURD la Chișinău după un...
0
304
article image
Bărbat din Modova, transportat cu un echipaj SMURD la...
0
232
article image
Zeci de morţi într-un atentat asupra unui spital din...
0
113
article image
Decizia rudelor în cazul bolii actriței Anastastia...
0
5417