main logo
7569

Spînu explică de ce a cumpărat atât de mult gaz scump

Andrei Spînu a explicat de ce autoritățile au procurat și stocat volume mari de gaz scump, pe care Republica Moldova nu l-a terminat încă. Acesta face referire inclusiv la prognoza meteo.

Spînu explică de ce a cumpărat atât de mult gaz scumpFoto: știri.md

Invitat în studioul emisiunii Cutia Neagră de la TV8, Spînu a menționat că și în UE stocurile procurate pentru această iarnă nu au fost încă epuizate, transmite Știri.md cu referire la Realitatea.md.

„Am avut o iarnă mai caldă decât erau așteptările. UE a pus obligațiuni de a stoca gaz. Dacă ne uităm la știrile care erau, le experți, ce spuneau în perioada de toamnă, că ne așteaptă o iarnă grea, friguroasă. În ianuarie se spunea că ne așteaptă februarie rece, o primăvară rece. Dacă ne uităm la stocurile din Uniunea Europeană, ele au rămas plin la 54%”, a declarat fostul ministru al Infrastructurii.

Precizăm că, vineri, Eregocom anunța că a ajuns la înțelegere privind două contracte noi de furnizare a gazului, cu o companie din Grecia și alta „secreta”, numele căreia nu poate fi dezvăluit, din cauza prevederilor contractuale. Întreprinderea nu exclude că tarifele pentru consumatori vor scădea la toamnă.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării