main logo
4514

Spînu condamnă greva anunțată de transportatori: Este inacceptabil

„Este inacceptabil ca transportatorii să își suspende activitatea, chiar și pentru trei zile”, susține ministrul Infrastructurii, Andrei Spînu. Mai mult, oficialul spune că cei care nu vor ieși la traseu riscă să fie sancționați.

Spînu condamnă greva anunțată de transportatori: Este inacceptabilFoto: Radiomoldova.md

„Sincer, nici până acum nu am înțeles care sunt nemulțumirile acestei asociații. Eu ce am auzit este că ei vor ca situația în transport să rămână la fel, să nu facă rutele, să nu dea bilete călătorilor, să nu îmbunătățească parcul de microbuze, nu vor aparate de casă. (…) Este inacceptabil să fie suspendată activitatea, iar șoferii să nu iasă la traseu. Îi îndemn să asigure oamenii cu transport. Vom interveni cu ANTA, inclusiv cu sancțiuni, dacă va fi nevoie”, a declarat ministrul Andrei Spînu, transmite Știri.md cu referire la realitatea.md.

Cu o reacție în acest sens a venit președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA), Oleg Alexa. Potrivit lui, ministerul condus de Andrei Spînu promovează legi care contravin celor europene.

„Avem patru cerințe - programele de transport național să fie formate așa cum prevede Regulamentului Uniunii Europene, liberalizarea transportului internațional, legislația în domeniul activității autogărilor, iar sistemul de fiscalizare să fie ca în România, care a dat termen rezonabil pentru aplicarea obligatorie a aparatelor de marcat electronice fiscale, să fie totul treptat. (…) Toate aceste patru cerințe sunt inspirate din legile Uniunii Europene, dar (…) ministerul a promovat reguli care contravin celor europene”, a precizat Oleg Alexa, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto (APOTA).

Știri.md amintește că Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat că în perioada 27-29 februarie curent vor fi sistate rutele reglate raionale și interraionale, în semn de protest.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării