main logo
1483

Spînu: AIC, mai profitabil după ce a revenit în proprietatea statului

Aeroportul de la Chișinău a devenit profitabil după ce a revenit în proprietatea statului. Asigurarea vine din partea ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu.

Spînu: AIC, mai profitabil după ce a revenit în proprietatea statuluiImagine simbol

Totuși, Spînu nu a putut spune ce profituri are acum Aeroportul Internațional Chișinău, însă a subliniat că ar fi vorba de câteva milioane de euro, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

„Nu am cifra acum, raportul financiar final trebuia să fie depus până în martie și APP cred că în aprilie-mai trebuie să îl publice. Vorbim nu de sute de milioane, dar cu siguranță, era vorba de câteva milioane de euro profituri ale aeroportului”, a menționat Spînu.

Ministrul Infrastructurii a mai spus că în continuare, majoritatea spațiilor comerciale din AIC sunt arendate de companii afiliate grupului criminal Șor. 

Aeroportul de la Chișinău a revenit în proprietatea statului la sfârșitul lunii martie 2023, după zece ani în care a fost afacere privată. Asta după ce Curtea de Apel Chișinău a decis pe 23 noiembrie 2022 rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului și întoarcerea acestuia în proprietatea statului.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării