main logo
991

Spectacol cosmic: Un inel de foc rar a fost vizibil pe Insula Paștelui

O eclipsă solară rară a transformat cerul deasupra Insulei Paștelui într-un adevărat spectacol cosmic. Pe data de 2 octombrie 2024, amatorii de astronomie din întreaga lume s-au adunat la faimoasele statui moai pentru a admira fenomenul unic al „inelului de foc”. Discul solar a fost parțial acoperit de Lună, creând un inel luminos ce a încântat privitorii timp de aproape șase minute, chiar în inima Pacificului, scrie Astronomy.

Spectacol cosmic: Un inel de foc rar a fost vizibil pe Insula PașteluiImagine simbol

Astrofotografii au surprins imagini uimitoare, iar martorii au descris momentul ca fiind magic. „Este un vis devenit realitate!”, a spus unul dintre pasionați, care a călătorit mii de kilometri pentru a fi prezent la acest eveniment, transmite Știri.md cu referire la moldova1.md.

Următoarea eclipsă de acest tip nu va mai fi vizibilă aici decât peste 312 ani, ceea ce a făcut ca experiența să fie și mai specială

Eclipsa a fost vizibilă și în zone izolate din sudul Chile și Argentina, inclusiv în Parcul Național Perito Moreno, unde turiștii s-au bucurat de spectacolul ceresc în ciuda câtorva nori care au trecut pe cer.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării