main logo
693

Specialiştii USMF: Vaccinul protejează organismul de infectare

Vaccinul protejează organismul de infectare, iar cei care, totuşi, vor face boala, vor dezvolta o formă uşoară.

Specialiştii USMF: Vaccinul protejează organismul de infectare

Despre acest lucru ne asigură specialiştii din cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie (USMF) „Nicolae Testemiţanu”, relatează Mesager, transmite Știri.md.

Potrivit lor, studiile au demonstrat că vaccinurile aprobate până în present protejează practic 100% de forme grave, spitalizare şi deces, iar fiecare persoană imunizată deţine o armă sigură în lupta cu virusul SARS-CoV-2.

În acelaşi timp, persoana care nu se imunizează luptă cu acest virus, bazându-se doar pe forţele proprii, iar în unele cazuri pierde, deoarece organismul nu are suficientă putere pentru a-l înfrunta.

„Odată fiind administrate în organismul omului, reacţia este aceeaşi, anume de a produce anticorpi împotriva proteinei Spike şi, respectiv, formarea unui răspuns imun împotriva infecţiei.

Practic, toate vaccinurile existente până acum protejează 100% de îmbolnăvire sau de formele grave, inclusiv de decese.

Nu există o diferenţă dintre vaccinuri. Toate sunt eficiente şi îndemnăm populaţia să nu favorizeze un anumit tip de vaccin, pentru că efectul este acelaşi în producerea anticorpilor şi producerea răspunsului imun împotriva infecţiei”, a declarat Angela Paraschiv, şefa disciplinei de epidemiologie la USMF „Nicolae Testemiţanu”.

Mai mult, afirmaţia că vaccinarea ar induce sterilitatea la femei şi la bărbaţi este un mit, spun experţii.

Potrivit lor, rezultatele numeroaselor studii pe serurile anti-COVID-19 efectuate în ultimul timp arată că niciunul dintre vaccinurile aprobate nu provoacă astfel de reacţii adverse.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării