main logo
797

Specialiști: Care este cea mai sănătoasă pâine

Nu toate tipurile de pâine (şi nu toate formele de carbohidraţi) sunt create în mod egal. Cele mai sănătoase sunt realizate din grâu întreg, ceea ce înseamnă că acestea conţin tărâţe, germeni şi endosperme.

Specialiști: Care este cea mai sănătoasă pâine

Aceste componente găzduiesc cei mai benefici nutrienţi, printre care se numără fibrele, vitamina B, zinc, magneziu, fier şi cupru. Pâinea albă, de exemplu, sau alte produse rafinate îşi pierd calităţile nutriţionale, transmite Știri.md cu referire la Odoraș.md.

Specialiştii au reuşit să determine care este cea mai sănătoasă pâine şi au ajuns la concluzia că cea din grâu încolţit conţine cea mai mare cantitate de nutrienţi. 

Grâul încolţit este practic grâul întreg care trece prin procesul de germinare ce are un impact mai mare asupra atributelor nutriţionale ale seminţelor, ceea ce înseamnă că grâul încolţit ar putea avea anumite beneficii unice spre deosebire de pâinea din grâu întreg. 

Germinarea creşte biodisponibilitatea nutrienţilor precum fosfor, fier, zinc, calciu, magneziu, potasiu, mangan şi acid folic. De asemenea, creşte nivelul de vitamina A, vitamina C şi aminoacizi, fibre şi compuşi fenolici. Mai exact, nutrienţii sunt mai uşor de digerat.

Ca produsul să fie într-adevăr unul sănătos, ambalajul pâinii trebuie să conţină următoarele:

- ingredientele trebuie să fie 100% din grâu întreg;

- să conţină cel puţin 2 grame de fibre şi 3 sau mai multe grame de proteină per porţie;

- să conţină mai puţin de 4 grame de zahăr;

- să conţină 0 grame de grăsime saturată per porţie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării