main logo
1196

Specialist: Viața după moarte e imposibilă din cauza legilor fizicii

Medici din mai multe universităţi şi spitale de prestigiu din toată lumea susţin că au identificat cauzele aşa numitelor „experienţe din pragul morţii” şi se declară convinşi că nu este vorba de experienţe metafizice si de dovezi ale unei lumi de dincolo ci, mai degraba, de o reacţie involuntară a creierului înainte de a-şi opri toate funcţiile.

Specialist: Viața după moarte e imposibilă din cauza legilor fizicii

Sean Carroll, cosmolog şi profesor de fizică la Institutul de Tehnologie din California, este convins că viaţa după moarte este imposibilă din cauza legilor fizicii, relatează Știri.md cu referire la spynews.ro.

El a explicat că pentru a exista o viaţă după moarte, conştiinţa ar trebui să fie ceva complet separat de corpul nostru fizic, ceea ce nu este cazul.   

Dimpotrivă, conştiinţa, la nivelul foarte elementar, este o serie de atomi şi electroni care asigură existenţa spiritului nostru.  

Legile universului nu permit ca aceste particule să funcţioneze după dispariţia noastră fizică, spune Carroll conform Express.

„Teoriile că o anumită formă de conştiinţă persistă după moarte şi că dezintegrarea corpului uman în atomii constituenţi nu corespund legilor fizicii care stau la baza vieţii de zi cu zi. Potrivit acestor legi nu există nici o cale ca informaţiile stocate în creierul nostru să persiste după moartea noastră ", susţine fizicianul.

"Odată ce depăşim aceste reticienţe, vom putea să ne concentrăm asupra unor întrebări mult mai interesante despre cum funcţionează oamenii şi conştiinţa", a concluzionat Sean Carroll.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării